Arrow back Terug naar portfolio overzicht

Tumble Seed

Ontwerp Carmela Bogman

Het vinden van een goede balans in het dagelijks leven is erg moeilijk. De bergen werk stapelen zich op, de klusjes lijken zich elke dag te vermenigvuldigen en de gekoesterde vrije tijd is elke keer alweer dichtgeslibd, voordat hij daadwerkelijk begonnen is. Carmela Bogman begon een zoektocht naar balans en ontwierp als fysieke reactie en optimistisch impuls Tumble Seed.

Tumble Seed is een krukje dat zich losjes door de ruimte beweegt, wachtend op een gebruiker die de balans hersteld. De vormentaal van Tumble Seed is afgeleid van een bloemzaadje dat zich voortbeweegt in de wind en op de juiste plek wortel schiet. De kleurtoets op het meubel verwijst naar de prachtige bloem die eruit kan ontstaan en dient als inspiratie voor nieuw leven en een mooie toekomst.
Tumble Seed wordt rondgestrooid in huis of op het werk en kan makkelijk opgepakt en verplaatst worden, de ronde onderkant zorgt voor een actieve zithouding. Tumble Seed bestaat uit acht aluminium lamellen, die op ingenieuze wijze in elkaar geschoven worden. De lamellen worden voorzien van houtelementen, waardoor het zitcomfort gegarandeerd is. Alle onderdelen zijn vervaardigd door Nederlandse bedrijven en de combinatie van geborsteld aluminium, verduurzaamd hout en de eenvoudige demontage, maken Tumble Seed tot een duurzaam product.

Tumble Seed is een ontwerp van Carmela Bogman in opdracht van MN/Art Partner. Wilt u ook een Tumble Seed thuis of op kantoor? Neem dan contact op met Carmela Bogman